I 1888 vender Kielland hjem for å bosette seg i barndomsbyen. Han tenker på å bli stortingsmann, men istedenfor blir han avisredaktør, og til slutt ender han som byens borgermester. I 1902 rømmer Kielland fra byen og blir antmann i Romsdal. Året etter begravelsen blir det kiellandske hus revet. Forfatteren skriver om Kiellands siste ensomme år i Stavanger, om småbyens fordommer - maktkamp, intriger og hevntrang. Men også om Kiellands angst for ikke å kunne skrive lenger.
En gripende beretning om Alexander L. Kielland. En innstendig beretning om den feirede forfatterens siste ensomme år i Stavanger, om småbyens fordommer .
maktkamp, intriger og hevntrang. Men også om forfatterens angst for ikke å kunne skrive lenger. Tre år etter at han vendte hjem, var Alexander L. Kiellands forfatterskap over. Samtiden visste det ikke. Mannen i speilet er en gripende beretning, et annerledes forfatterportrett, og en etterlysning av Kiellands tilstedeværelse i det Stavanger forfatteren forvandlet til europeisk litteratur. Einar O. Risa (f. 1954) er journalist og forfatter, og debuterte i 1995 med romanen Skygger. Han fikk Tiden-prisen i 2000 for sitt forfatterskap, og mottok i 2001 Nota Bene-prisen for L.C. Nielsens papirer.
Forlag Tiden
Utgivelsesår 1999