På bakgrunn av øyenvitneskildringer og tidligere hemmelighetstemplet etterretningsmateriale, forteller boken historien om samarbeidet mellom mafiaen og de allierte under andre verdenskrig. Har litteraturliste.
Mafiaen i krig er en dramatisk og provoserende skildring av hvordan en kriminell organisasjon utnyttet de dystre realitetene av andre verdenskrig til å gjenvinne sin stilling og dominere global kriminalitet. Tim Newark sporer relasjonene mellom mafiaen, de allierte, Hitler og Mussolini, og forteller den bemerkelsesverdige historien om mafiaens krigssamarbeid med de allierte under andre verdenskrig. Han beskriver hvordan Lucky Luciano vant sin frihet, hvordan jødiske gangstere sloss mot nazister i New Yorks gater, hvordan mafiabosser nesten satte kontrakter på Hitler og andre toppnazister og hvordan general Eisenhower gladelig forsynte mafiaen med våpen under invasjonen av Sicilia i 1943.
Forlag Vega forlag
Utgivelsesår 2008
Omtalt tid 1939-1945
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket25 bokelskere følger dette verket.