Omtale fra forlaget
Lutefiskelskere finner det meste som er verdt å vite om lutefisk, i denne boka, som er en ny og revidert utgave.
Her følger vi råvaren fra torsken blir fisket, via tørking på hjeller i Lofotens gunstige klima, til vraking av tørrfisken - et ytterst viktig og interessant arbeid - til bløting og luting - for så å gjenoppstå som de herligste fiskemåltider med allskens tilbehør og den beste akevitt til.
Mange er de kokkene som Jahn Otto Johansen har avlurt hemmelighetene sine når det gjelder å få en vellykket tilberedning av lutefisken.
Selv om lutefisk jo egentlig kun er én eneste rett, så er det mange nyanser i tilberedningen. Og du finner dem alle i boka. Det fins lutefisktradisjoner også utenfor Norges grenser, spesielt i USA og i Sverige. Også disse landenes tradisjoner er behandlet i boka.
Forlag Damm
Utgivelsesår 2002
Format Innbundet
ISBN13 9788249606740
EAN 9788249606740
Serie Levende norske tradisjoner
Språk Bokmål
Sider 120
Utgave 2
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket5 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket