I de seks novellene som er trykt her, forteller forfatteren om livet i Paris på slutten av 1800-tallet. Disse fortellingene rammes inn av seks reisebrev fra Frankrike fra samme tidsrom. Owe Apeland står for utvalget og har også skrevet innledning og kommentar.
Utgivelsesår 1992
ISBN13 9788205205499
EAN 9788205205499
Genre Klassisk litteratur
Omtalt sted Paris
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketHan hadde en Nakke af det Slags, som Kvinderne fik Lyst til at ruske i; og hans bløde, halvkrøllede Haar saa ud somom det var bleven ordnet skjødesløst eller derangeret med Omhu af en koket Damehaand.
Der havde ogsaa faret mange fine hvide Fingre gjennom disse Lokker; thi Alphonse havde ikke blot den Egenskab, at Kvinderne elskede ham; men han besad den endnu sjeldnere Gave, at de tilgav ham. "