Lam er offiser i ein invasjonsstyrke. Jobben hans er å reinske ut dei siste lommene av motstand i det invaderte landet. Konfrontert med krigens råskap blir han stadig meir desillusjonert, og i eit anfall av moralsk indignasjon gjer han seg skuldig i eit alvorleg krigsbrotverk. Som straff blir han og mennene hans sendt ut på eit oppdrag djupt inne bak fiendens liner. Når ein ung gut kryssar vegen til soldatane, tar historia ei ny vending, og Lam får igjen ei sak å kjempe for.
Ein roman om kampen for å finne meining i eit tilsynelatande meiningslaust tilvære.
Forlag Samlaget
Utgivelsesår 2015
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketDøden var ikkje vakker. Han var ikkje starten på noko nytt. Han opna ingen portalar, slusa ikkje ånda vidare, sette ikkje sjela fri. Døden var grim. Blind for venleiken han viska ut, la han universet i øyde, bit for bit gjorde han tilværet meir einsamt og uuthaldeleg.
Eg, som til dagleg oppheldt meg i eit miljø der den ironiske distansen til alle verdas avskyggingar var innarbeidd som ein ryggmergsrefleks, der lidenskapen blei håna og aktivismen gjord til latter. Eg fråtsa i alvoret til Livius. Det kjendes, i mangel av eit betre ord, frigjerande. For fyrste gong etter at eg byrja studere, hadde eg møtt ei dirrande røyst, som utan atterhald, men samstundes med overtydande intellektuell autoritet, gav uttrykk for at noko faktisk stod på spel.