Om lag 2300 nordmenn ble sendt til konsentrasjonsleiren Sachsenhausen i årene 1940-45. Denne boken handler først og fremst om disse fangene. Men Kristian Ottosen tar dessuten for seg selve leirens historie fra opprettelsen i 1936. Nøkternt forteller han om råskapen og uhyrlighetene, offerviljen og samholdet, og han lar SS-folkene berette med egne ord om sine metoder. Det svenske Røde Kors' redningsaksjon i krigens siste fase var muliggjort ved en stor innsats fra mange hold, som fofatteren også redegjør for. Bakerst i boken er det en liste over samtlige norske Sachsenhausen-fanger.
Utgivelsesår 1990
ISBN13 9788203164842