Leos dotter

av (forfatter).

Albert Bonniers Förlag 2003 Pocket

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (1 terningkast.)

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Bokdetaljer

Forlag Albert Bonniers Förlag

Utgivelsesår 2003

Format Pocket

ISBN13 9789100581749

Språk Svensk

Sider 206

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 0 0 0 0

Bokomtaler

Fra forlaget:

Flickan på fotot är tio år och längtar efter att vara en vanlig svensk och bli fri från mardrömmarna om Stalin och Hitler. Hon heter Maarja Talgre och är född i Sverige, men gjord i Estland. Hennes gravida mor kom hit med den stora estniska flyktingströmmen i september 1944. Fadern Leo, motståndsman, blev kvar i Estland och mördades av den sovjetiska säkerhetstjänsten. Hans tjugofemåriga liv kom att sammanfalla med Estlands första självständighetsperiod. Han fick aldrig se sin dotter.
Som vuxen blev Maarja författare och journalist på Sveriges Radio mitt i den svenska verkligheten. Men historien hann ikapp henne. Hon skrev boken Leo – ett estniskt öde (1990) om faderns liv och trodde att hon nått en slutpunkt. Istället blev det början till en ny lång resa. Den här gången till den egna barndomen och uppväxten. Sverige var hoppets och framtidens land, men sorgen över allt det familjen förlorat fanns alltid närvarande. Flyktingbarnets två verkligheter – den svenska och den estniska. - See more at: http://www.albertbonniersforlag.se/bocker/svensk-skonlitteratur/l/leos-dotter/#sthash.mlEwLoY5.dpuf

Min omtale:

En sterk barndomsskildring, om å vokse opp som flyktningbarn i et fremmed land på tross av at man faktisk er født i dette landet. En bok om tilhørighet, anderledeshet, språk, frykt og forsøke å forstå de voksnes verden og ta de voksnes bekymringer på sine skuldre så altfor tidlig. Hverken Sverige, Estland, Russland eller Finland er langt fra Norge men innser at vi her vest vet så altfor lite om hvordan krigen opplevdes i disse landene, mulig fordi vi er så opptatt av vår egen krigshistorie og okkupasjon av Tyskland. Imponerende detaljert barndomsskildring som blir enda mer interessant i tilbakeblikk fortalt som voksen med den voksnes tolkninger og erfaringer. Sammen med de historiske fakta om hva som faktisk skjedde har boken gjort meg litt litt klokere. Jeg ble rørt og forståelsen for de som vokser opp som flyktinger i dag, både første og andregenerasjons, har også økt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

1 bokelsker følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket