Krypet

av (forfatter).

Cappelen Damm 2014 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 3.85 (27 terningkast.)

48 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2014

Format Innbundet

ISBN13 9788202439767

EAN 9788202439767

Genre Thrillere

Omtalt sted Oslo

Språk Bokmål

Sider 267

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

2 5 9 9 2 0

Bokomtaler

Ragnar Enger...hvem er nå det da? Aldri hørt om han ! Ikke så rart siden dette er den aller første boka hans :) 28 år og fra Hønefoss, og inntatt i Cappelen Damms eminente gjeng med krimforfattere...wow!
Det må være en utrolig deilig følelse, som mange av oss skal-en-dag-bli-forfatter drømmere misunner han ! .

Krypet starter med en ung jente som blir funnet drept i Nordmarka. Utførelsen av drapet er mistenkelig likt drap på 3 andre jenter som skjedde for flere år siden, men gjerningsmannen fra de drapene sitter jo fortsatt fenglset? Så hvem har utført dette? Samtidig kommer en talentfull psykiater hjem til Norge etter å ha bodd i utlandet i mange år. Han har hjulpet politiet i usa med å profilere drapsmenn og får nå en sentral rolle i etterforskningen av disse drapene. Og uten at noen vet det er det flere som leter etter morderen....

Krypet er en god debutantbok.Det er en dramatisk historie,et spennende driv og nysgjerrigheten stiger mens du leser, hvem og hvorfor? Men samtidig er det noe som mangler her......det er litt overfladisk. Du blir ikke kjent med etterforskeren, du får ikke vite noe om livet hans, bortsett fra noen små hint her og der, og det føles litt kaldt? Plottet og etterforskningen er god, men jeg føler det blir litt tomt uten å få vite litt mer om livet rundt hovedpersonen. Kanskje i neste bok, for denne er såpass bra at jeg håper det kommer flere fra den ferske forfatteren Ragnar Enger :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ni år gamle Ingrid Stenshagen blir funnet drept i Nordmarka. Spor på stedet sammenfaller med spor fra tre andre drap, gjennomført for mange år siden. Gjerningsmannen fra den gang, Monstermannen – Reidar Johansen, ble dømt og sitter nå i fengsel. Det siste offeret var Ingrid Stenshagens tante, søsteren til faren hennes.
Politiet drar til Ringerike fengsel for å finne ut hvordan det hele henger sammen. I tillegg bruker de den nylig hjemkomne psykiateren Torgrim Schjelderup, som ekspert på gjerningsmannprofiler i et forsøk på å ta gjerningsmannen.
Samtidig ankommer en navnløs jeg-person Oslo. Vedkommende har fått et oppdrag fra en ukjent oppdragsgiver – denne personen er også ute etter å ta gjerningsmannen, og det finnes bare ett mulig utfall.

Dette var en knakende god debutroman fra den unge forfatteren Ragnar Enger. Historien er kompakt hele veien, uten digresjoner som fjerner oppmerksomheten fra saken. Spenningen drev meg fra side til side, og jeg brukte ikke mer enn ett døgn på å lese den.

Da jeg begynte på boken syntes jeg dette minnet meg om noe jeg har lest tidligere – opptil flere ganger. Og det var en par, tre vendinger i historien jeg var sikker på at oppskriftsmessig skulle komme. Jeg er så lykkelig for å kunne si at det gjorde de ikke! Tvert imot tok historien en vending jeg aldri så for meg – og på grunn av dette klatret boken høyt opp på min liste over veldig, veldig gode krimbøker!

Dette er en bok som definitivt bør inn på påskekrimlisten til alle krimelskere der ute – jeg anbefaler den på det aller sterkeste!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her er min anmeldelse av Krypet av Ragnar Enger (ekstern lenke)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

overraskende god, lett å lese. uventet slutt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Faren var solbrun, med blondt hår gredd tilbake i en sleik, og hvite tenner som kunne lyse opp enhver mørketid.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Her legges alle bøker jeg har lest i 2014 inn. Et mål for i år er å lese mer skjønnlitteratur, for jeg begynner å bli lei av alle krimbøkene!


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Kulturfondbøker - Norsk skjønnlitteratur 2014


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Oppgjør" av Jane Casey
 • "Deres lille hemmelighet" av Mark Billingham
 • "I siste øyeblikk" av Jeff Abbott
 • "Stumme vitner" av Ali Knight
 • "Undercover" av Jeff Abbott
 • "Nettverket" av Jeff Abbott
 • "Dans med djevelen" av Torkill Wiik
 • "Lysten til det onde - kriminalroman" av Bjørnar Pedersen
 • "Farleg kreditt - roman" av Thore Eithun Helland
 • "Med ansikt mot døden - kriminalroman" av Bjørn Bottolvs
 • "Steady" av Jarle Sten Olsen
 • "Svarte vannliljer" av Michel Bussi
Alle bokanbefalinger for dette verket