Boken tar utgangspunkt i Forskrift om rammeplan for barnehagens innhold og oppgaver (2006) og drøfter hva barnehagens formålsparagraf og verdigrunnlag kan innebære i praksis. Den ser også på hvordan kristendomsdelen av barnehagens fagområde etikk, religion og filosofi kan tilrettelegges. 4. utgave er oppdatert i forhold til endringene i formålsparagrafen for barnehager (2008). Det teoretiske stoffet blir illustrert gjennom varierte eksempler fra barnehagen. Boken har også en tverrfaglig profil og bruker blant annet innfallsvinkler fra norsk og kunstfag. Boken er skrevet for førskolelærerstudenter, ansatte i barnehager og andre som arbeider med formidling av kristen tro og tradisjon til barn. Med litteraturliste og register.
Boken er skrevet for førskolelærerstudenter, ansatte i barnehager og andre som arbeider med formidling av kristen tro og tradisjon til barn. Den er oppdatert i forhold til de nyeste endringene i formålsparagrafen for barnehager (2008). Boken tar utgangspunkt i «Rammeplan for barnehagen» og drøfter hva barnehagens verdigrunnlag kan innebære i praksis, og hvordan barnehagen kan arbeide med fagområdet religion, etikk og filosofi. Det teoretiske stoffet blir illustrert gjennom varierte eksempler fra barnehagen. Boken har også en tverrfaglig profil.
Kristen tro og tradisjon i barnehagen tar opp følgende temaer:
Barnehagens verdigrunnlag
Barn, religion og livstolkning
Barns religiøse spørsmål
Kristendommen i kulturen
Kristendommen i Norge - enhet og mangfold
Bibelen i barnehagen
Advent og jul i barnehagen
Faste og påske i barnehagen * Kristi himmelfart og pinse i barnehagen
Forlag Høyskoleforlaget
Utgivelsesår 2009
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket7 bokelskere følger dette verket.