Kong Henrik VI

tredje del

av (forfatter) og Arthur Olav Sandved (oversetter).

Aschehoug 1996 Innbundet

Kjøp boka hos ark.no

Kong Henriks regjeringsperiode (1422-61) var en urolig tid, og i tre historiske skuespill viser Shakespeare hva krig kan gjøre med mennesker. I tredje og siste del har York-mennene tvunget kongen og Lancaster-partiet i kne, og dronning Margaret kjemper for at hennes sønn skal beholde arveretten til tronen. Etter bestialske drap på hertugen av York og hans yngste sønn er enhver forsoning mellom de to leirene umulige. Kongen må flykte, og hans periode går ubønnhørlig mot slutten. Dette er den første gjendiktningen til norsk.

Utgivelsesår 1996

ISBN13 9788203201912

EAN 9788203201912

Serie Månedens Shakespeare

Omtalt tid Middelalderen

Omtalt sted England

Henry VI, Third part

Queen Margaret:

Off with the crown, and with the crown his head,

And whilst we breathe, take time to do him dead.

Act 1, scene 4

Godt sagt! (3) Varsle Svar