Kjøkkenveien

en bok om mat og arbeid

av (forfatter).

Press 2019 E-bok

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (1 terningkast.)

4 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Andreas Liebe Delsett fikk tilbudet mange matentusiaster drømmer om: Ville han jobbe en periode på restaurantkjøkken, lære seg faget, lage mat på virkelig høyt nivå? Andreas så for seg noen måneder i en spennende verden, en enkel snarvei til mesterkokkenes oppskrifter og innsikter. I stedet ble tida ved kjøkkenbenken på Restaurant Stock i Oslo et utmattende og utfordrende møte med en annerledes virkelighet. Kjøkkenveien er en bok om mat, samarbeid, håndverk, gjentakelser, fellesskap, feiltagelser, kunnskap, kjøkkenmaskiner, kreativitet, kjedsomhet og klasse. I tillegg er boka det mest levende og innsiktsfulle portrettet av det profesjonelle kjøkkenet hittil skrevet på norsk.
Få steder i det norske samfunnet er så mangetydige som restaurantkjøkkenet. Kokkene har blitt orakler, kjendiser og kulturelle helter, og stadig presenteres det profesjonelle kjøkkenet som mytisk og magisk i magasiner, TV-serier og populærkultur. Samtidig er kokkefaget et lavstatusyrke, med dårlig lønn, lav rekruttering, vanskelige arbeidsbetingelser og harde fysiske krav. I samfunnets øyne er kokken på samme tid kunstner og håndverker, hersker og tjener, orakel og idiot. Hvilken virkelighet venter egentlig dem som velger kjøkkenveien?

Bokdetaljer

Forlag Press

Utgivelsesår 2019

Format E-bok

ISBN13 9788232803026

EAN 9788232803026

Språk Bokmål

Sider 353

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 0 0 0 0

Bokomtaler

For en bok! Kjøkkenveien handler mest om det å lage mat på restaurantkjøkken, hvor forfatteren får plass selv om han ikke er kokk. Om alt han lærer underveis, folkene han møter og fordommene om bransjen som ikke alltid stemmer (og noen ganger gjør det).

Boka er et møte mellom to verdener: Forfatteren som kommer fra ordenes verden, og kokkene som har det i hendene. Kommunikasjonen går ikke alltid glatt. Særlig første del av boka har et visst pute-preg, når forfatterens apropos-fakta får lite gehør fra kollegene. Etter hvert sosialiseres han inn i kodene som gjelder.

Spagaten mellom arbeiderklassen som lager maten, og middelklassen som spiser den, blir ekstra tydelig i bokas avslutning, som gjorde inntrykk på meg.

Anbefales alle som vil lese om hvordan andre folk jobber, skrevet av en nysgjerrig, observant forfatter.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

4 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket