Kaninburet

av (forfatter), Nicholas Gunty (illustratør) og Knut Ofstad (oversetter).

Kagge 2024 Heftet

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Blandine er ikke som de andre beboerne i boligblokken de kaller Kaninburet. Naboer som lever sine ulike liv kun adskilt av de tynne veggene i den slitne bygningen: En ung mor med en mørk hemmelighet, en kvinne som fører sitt eget korstog mot gnagere, en profesjonell nekrologforfatter.
Den underlig vakre og uvanlig intelligente unge kvinnen Blandine deler leilighet med tre jevnaldrende gutter hun verken liker eller forstår, men som hun har det til felles med at de alle har vokst ut av barnevernsystemet som har sviktet dem hele livet. Og alle er de på søken etter mening.
Romanens handling utspiller seg i løpet av én kvelende varm juli-uke, som kulminerer i en bisarr voldshandling som skal forandre alt.

VGs anmelder Oda Faremo Lindholm kåret Kaninburet til en av de tre beste bøkene i 2022: «et komplekst, skarpt og ikke minst vittig bilde på USA i dag [...] en soleklar terningkast 6-roman!»

Forlag Kagge

Utgivelsesår 2024

Omtalt sted Indiana

Dette er en bok som beveger seg i grenselandet mellom det groteske og det skjønne, og den borer dypt inn i menneskesinnets mørkere kroker. Romanen finner sted i en nedslitt amerikansk by, hvor vi møter en rekke karakterer som alle på forskjellige måter er fanget i sine egne "bur". En mangfoldig gruppe karakterer med forskjellige bakgrunner og utfordringer, og gjennom dem belyser hun temaer som psykisk helse, religion, seksualitet og tilhørighet.
Fortellingen spinner rundt den unge kvinnen Blandine, en ensom og eksentrisk person som bærer på en dyp indre verden og en rik forestillingsverden. Gjennom hennes øyne får vi innsikt i en verden preget av sosial ulikhet, misbruk og isolasjon.
Romanen er ikke bare en studie av karakterene, men også en skarp kommentar til sosiale forhold og hvordan vi forholder oss til hverandre i moderne samfunn.
Dette var ikke en lett bok å lese, den krever tid og refleksjon tror jeg. Kanskje litt tung.

Godt sagt! (3) Varsle Svar
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lister som inneholder dette verket

Alle bøker som jeg har lest i disse månedene

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

• "Måneskinn" av Michael Chabon
  • "Babetta" av Nina Wähä
  • "Geiger" av Gustaf Skördeman
  • "Norefjell - roman" av Ketil Bjørnstad
  • "Museet for etterlatte hemmeligheter" av Oksana Zabužko
Alle bokanbefalinger for dette verket