En mor forsvinner uten spor og datteren blir funnet alene og forvirret på en flyplass. Tjue år senere blir Rakel Heimonen oppringt av en politietterforsker som antyder at han har funnet hennes forsvunne mor og mannen som drepte henne. Politimannen trenger hjelp av Rakel for å finne ut hvorfor moren forsvant. Dermed begynner en lang og smertefull reise i hennes barndom, som avdekker et usedvanlig mor-datter-forhold.
Dette er en sterk og utfordrende bok om religiøs selvgodhet, trangsyn og fordømmelse, men også om begjør, erotiske drifter og om hvordan seksualitet kan brukes som maktmiddel.
Pirjo Hassinen er en av Finlands fremste forfattere. Hun har utgitt sju romaner og fått flere litterære priser. Julehustru ble nominert til Finlandia-prisen.
Forlag Aller
Utgivelsesår 2007
Format CD
Et spennende oppslag til en fortelling om et trangt, religiøst miljø og mennesker som har behov for større spillerom. Underveis strander det ... hos forfatteren.
En dag i oktober, da jeg var elleve år gammel, lærte moren min meg hvordan jeg skulle få orgasme.