Siden fremveksten av patriarkatet har kvinner blitt truet, kuet, voldtatt og drept av menn. Redusert til gale barnekvinner. Usynliggjort som peppermøer. Fordømt som horer på knærne.
Diktene i Jenter på do tar for seg flere hundre års raseri og søsterskap. De er både åpne og hemmelighetsfulle, forbanna og søkende. Med dagens utvikling tar det over to hundre år før vi oppnår likestilling i verden, og kvinner har ventet lenge nok.
Les boka høyt. Om natten, under månen, i ring.
Forlag Tiden
Utgivelsesår 2021
Meget sterk diktsamling om jenter, og dere kamp/tap mot likestilling. Den er både morsom og rasende, og treffer som en knyttneve i solar plexus. Sliter du med dikt, men er opptatt av temaet? Prøv denne!
Et feministisk opprop! Sterke, sinte, rytmiske dikt om jenter, kvinner, hekser. Det går fra det nære såre, til noe mer mytisk og mørkt. Dette må være en perfekt bok å diskutere i bokklubb. Den er både umiddelbart slående, men gir mer å tygge på, så den skal leses flere ganger. Jeg liker at det nevnes mange kjente personer, disse får jeg lyst å lese mer om. Det er også et nikk til Ingvild Lothe her;
Jeg er så sint
når jeg er søt