Isbjørnliv

av (forfatter).

Orion 2008 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (1 terningkast.)

2 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Fangstmannen Oskar lever alene sammen med hundene sine på Svalbard, men den isolerte ungkarstilværelsen blir snudd på hodet når to isbjørnunger og polarforskeren Nadja gjør sitt inntog i livet hans. Romanen bygger på forfatterens egne erfaringer fra Svalbard.

Omtale fra forlaget

Isbjørnmor føder sine to unger i et hi oppe i fjellskråningen. Vi blir godt kjent med de to isbjørnungene, hannbjørnen Sol og søsteren Måne, og de skaper mer enn en bekymring hos sin omsorgsfulle mor. I et dramatisk forlis med småbåt er det bare så vidt fangstmannen Oskar berger seg i land. Hans forhold til hundene er gripende, og i en storstorm blir Rødtass, Oskars lederhund, begravet under snømassene. Vi følger Oskars febrilske kamp om å redde sin venn fra snøen. Nadja kommer brått inn i Oskars liv, og da blir den isolerte ungkarstilværelse snudd på hode. Hun er en sterk kvinne som skaper spenning og nye følelser. Både Nadja og bjørnungene gir Oskar tøffe utfordringer - utfordringer han aldri ville vært for uten. Kjell Reidar Hovelsrud har mange overvintringer i felt på Svalbard. Gjennom forskning og fangst har isbjørn vært sentral for ham. Med dette har han skrevet en spenningsbok bygget på egne erfaringer fra Svalbard. En annerledes bok som setter dyrenes tanker og følelser i fokus. Her lever mennesker og ville dyr tett på hverandre.

Bokdetaljer

Forlag Orion

Utgivelsesår 2008

Format Innbundet

ISBN13 9788245808872

EAN 9788245808872

Omtalt sted Svalbard

Språk Bokmål

Sider 249

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 0 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Skjønnlitteratur der handlingen er lagt til Svalbard.


Godt sagt! (5) Varsle Svar