Reiseguiden fungerer som en visuell oppslagsbok med bykart og detaljerte beskrivelser av alle sider ved reisemålet. Den inneholder fargebilder, kart over områder, gater og bygninger, informasjon om lokal valuta, offentlig transport og telefon, oversikter over severdigheter, hoteller og restauranter, kafeer og barer i alle prisklasser, samt underholdningstilbud både for voksne, små og store barn. Har register.
Irland som kalles "den grønne øya" på grunn av sin frodige vegetasjon, byr på puber, musikk, humor og poesi. Republikken Irland utgjør mer enn 85 prosent av øya og har en befolkning på 3,5 millioner. Nord-irland som er i union med Storbritannia, har 1,5 millioner innbyggere. Irland har vært hjemsøkt av kriger og katastrofer. Likevel har irene klart å beholde sin avslappede holdning til livet med en ung, høyt utdannet befolkning som arbeider iherdig for å bane seg vei i dagens EU. I republikken er 50 prosent av befolkningen under 25 år. Landskapet er en av Irlands største attraksjoner. Det veksler mellom myrer og innsjøer i det sentrale lavlandet og fjell og klippeøyer i vest. Mellom disse to ytterlighetene er øya rik på frodige, grønne beitemarker, et resultat av de store nedbørsmengdene. For øvrig er det bemerkelsesverdig av et land på størrelse med Irland har fostret hele fire nobelprisvinnere i litteratur: Shaw, Yeats, Beckett og Séamus Heaney.
Utgivelsesår 2000
ISBN13 9788205255951
EAN 9788205255951
Serie Gyldendals reiseguider
Omtalt sted Irland
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket5 bokelskere følger dette verket.