«Inventarium» er en ambisiøs og storslagen diktsamling som viderefører de litterære samtalene som finnes i Pedro Carmona-Alvarez' øvrige forfatterskap. Her finnes dikt om slekt, tapserfaringer, landskap, dyr, vold og drømmer og mareritt. Poesien er billedrik, insisterende, melankolsk; de som snakker i diktene forsøker å finne ut av hvem de er, hvor de befinner seg, hva de har gjennomlevd og hvordan både egne og nedarvede erfaringer kan språkliggjøres.
«Inventarium» kan leses som en poetisk gjenklang av essaysamlingen «Refrenger» (2019).
Forlag Kolon
Utgivelsesår 2020
ISBN13 9788205502413
EAN 9788205502413
Denne fikk meg til å føle meg dum. Som om jeg ikke forstår. Som om jeg burde forstå. Jeg likte svært godt «Refrenger» og dette må sies å være en poetisk versjon avanse av de samme temaene, men for min del blir det for mange bilder og metaforer. Kun noen få ganger fant jeg setninger og bilder som rørte noe i meg. Når alt blir poetisk, blir ingenting poetisk.