Introduksjon til samfunnsvitenskapene

en antologi

av (redaktør) og Susanna Maria Solli (redaktør).

Universitetsforlaget 2008 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.50 (2 terningkast.)

6 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boken gir en innføring i samfunnsvitenskapene. Den består av fire deler: Del 1 presenterer faghistorien. Del to illustrerer hvordan samfunnsvitenskapene er avhengig av modeller som sier noe om hvordan samspillet mellom individ og samfunn kan forstås og forklares. Del 3 tar for seg vitenskapsteoretiske og metodologiske problemstillinger. Boken er utviklet med tanke på samfunnsvitenskaplige varianter av examen facultatum, men kan også være egnet for andre innføringskurs i samfunnsfag.

Omtale fra forlaget

En bok som gir studenten et bedre grunnlag til å forstå både grunnleggende likheter og forskjeller mellom samfunnsfagene. Skreddersydd for samfunnsvitenskapelig ex.fac.Samfunnsvitenskapene består av en rekke ulike fag som statsvitenskap, sosiologi, samfunnsgeografi, sosialantropologi, psykologi og samfunnsøkonomi. "Introduksjon til samfunnsvitenskapene" viser både hvordan de ulike samfunnsfagene til dels er innbyrdes svært forskjellige, samtidig som de på et grunnleggende nivå har flere viktige fellestrekk. I både klassiske tekster og nyere bidrag diskuteres spørsmål om hva slags vitenskaper samfunnsvitenskapene er og bør være, hvordan vi går fram for å innhente kunnskap om samfunnet, og hva som er forholdet mellom samfunnsvitenskapene og det omkringliggende samfunnet. Det er et stort spenn i de problemstillinger, metoder og felter de ulike samfunnsfagene og deres forskere arbeider med, og dette reflekteres i artiklene som presenteres her.

Boken er delt i fire tematiske deler: Del 1 presenterer de ulike samfunnsfagene historisk. Del 2 illustrerer hvordan samfunnsvitenskapene er avhengig av modeller som sier noe om hvordan samspillet mellom individ og samfunn kan forstås og forklares. Tredje del tar for seg vitenskapsteoretiske og metodologiske problemstillinger. Siste del handler om normative problemstillinger i vitenskap og samfunn.

Boken er utviklet med tanke på samfunnsvitenskapelige varianter av examen facultatum, men er også velegnet for andre innføringskurs i samfunnsfag.

Et viktig supplement til læreboken til Harald Grimen: "Samfunnsvitenskapelige tenkemåter".

Bokdetaljer

Forlag Universitetsforlaget

Utgivelsesår 2008

Format Heftet

ISBN13 9788215013169

EAN 9788215013169

Språk Bokmål

Sider 453

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 1 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Vente, blinke - eit perfekt bilete av eit personleg indre" av Gunnhild Øyehaug
  • "Innsirkling 2" av Carl Frode Tiller
  • "Ekstremt høyt og utrolig nært" av Jonathan Safran Foer
  • "Innsirkling" av Carl Frode Tiller
  • "Forbrytelse og straff" av Fjodor M. Dostojevskij
  • "Tatt av kvinnen" av Erlend Loe
  • "Naiv. Super" av Erlend Loe
Alle bokanbefalinger for dette verket