Forfatteren ble sendt i konsentrasjonsleir når han var 15 år gammel, men i 1939 flyktet han til England og ble med i den britiske hæren. Etter krigen reiste han tilbake til Tyskland og møtte åtte tyskere med tilknytning til familien. I boken presenteres disse åtte med hvert sitt personportrett. Her er blant annet bakerdatteren som avlet barn til Hitlers ære, baronessen som Gøring personlig forsøkte å redde fra konsentrasjonsleiren og den korrupte legen som fant en sleip måte å redde sitt eget skinn på.
Louis Hagen døde 84 år gammel den 17. august 2000 og ligger begravet ved Asker kirke. I 1934 da han var 15 år gammel, ble han sendt til Schloss Lichtenburg konsentrasjonsleir. Hushjelpen anga ham til sin nazikjæreste etter å ha funnet et postkort med en vits om nazismen. I 1939 flyktet han til England og ble med i den britiske hæren som glideflypilot. Han ble dekorert med militærmedalje for sin innsats. Hagen arbeidet senere som filmprodusent og skrev flere bøker. Hver sommer bodde han på Landøya i Asker sammen med sin norske kone Anne Mie. De har to barn, Siri og Caroline. Tilbake i Tyskland etter krigen som britisk etterretningsoffiser møtte han åtte tyskere med tilknytning til familien. Vi møter blant annet broren til gartneren som hadde vært med i Hitlers stormtropper og fortsatt trodde på nazismen, bakerdatteren som avlet barn til Hitlers ære i Lebensborn, den verdensvante interiørdekorerende baronessen som Göring personlig forsøkte å redde fra konsentrasjonsleiren og den korrupte legen som fant en sleip måte å redde sitt eget skinn på. Som en serie personportretter er dette en fascinerende og opplysende studie som kompletterer bildet av livet i Tyskland før, under og etter krigen.
Forlag Fritt forl.
Utgivelsesår 2009