Dette er fortellingen om dyp kjærlighet mellom to unge, meget ensomme mennesker. De kommer fra ulike verdener. Han er en arbeidergutt fra Gøteborg. Hun har vokst opp i en akademisk høystatusfamilie. Han er naturforsker på høyt nivå. Hun er en i vår tids store strøm av åndelig søkende mennesker, alle disse menneskene som lengter etter et fast punkt i en verden fylt av raske forandringer. Han leter etter fakta ifølge vitenskapelige prinsipper. Hun er uvanlig intuitiv med evner til å se rundt hjørner. Det skremmer ham. De krangler ofte, men båndet mellom dem er sterkt - det sies jo at kjærligheten overvinner alt. Likevel lever de i konstant redsel for å miste hverandre. De lever i hver sin verden. Likevel prøver de å møtes.
Forlag Damm
Utgivelsesår 2004
ISBN13 9788204101150
EAN 9788204101150
Denne boken gikk rett til hjertet på meg. Spennende , rørende fylt av interessante detaljer, både "fakta" og psykologisk. jeg "kjenner" den i hele kroppen og vet at den vil komme tilbake til meg på samme måte som "engelen på åttende trinn"
Skuffende. Vanligvis liker jeg skriveformen og språket til Marianne Fredriksson, men dette ble kjedelig. En samling av temmelig intetsigende samtaler mellom klisjefylte mennesker. Tror jeg går tilbake til tidligere bøker av forfatteren, der har hun et mye bedre, nesten magisk grep på både språk og historiene.
"Av og til blir jeg redd for at vi er på vei mot et samfunn som domineres av gjerrighet og svart fortvilelse. Ensomheten blir jo aldri så stor som i menneskevrimmelen"
Dette er bøker som jeg har falt pladask for etter å lest hva de handlet om... Man vil bare lese det NO og lese det ut med en gang... Det rare er at mange av disse bøkene har jeg ikke valgt å lese selv om de er de jeg vil lese aller mest... Leser med andre ord bøker som virker bra. Men ikke på langt nær som disse. Det er blitt en lang liste etterhvert