Høstmørke

av (forfatter).

Adorsen.no 2017 E-bok

Gjennomsnittlig terningkast: 3.50 (4 terningkast.)

6 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

Om kvelden fredag 13. september 2013 blir en kjent politiker og mangemillionær brutalt myrdet mens han er på hyttetur med sin elskerinne. Aslak Hoel, en journalist fra Oslo-avisen Søkelyset, er tilfeldigvis i nærheten. Dekningen av saken sikrer avisen flere opplagsrekorder. Samtidig er Thomas Vestmark, en annen journalist i samme avis, på vei hjem fra en reportasjetur til Trøndelag. Midt på Dovre ser han ungjenta Sara stå i veikanten og haike, og gir henne skyss. Hun er meget hemmelighetsfull, og Thomas har mistanke om at hun har rømt hjemmefra. Men han liker jenta og tilbyr henne å bo gratis på gjesterommet sitt. Noen uker senere er drapet på mangemillionæren fortsatt uløst, og politiet får flere drapssaker å jobbe med. For nå begynner noen å drepe journalister i Søkelyset. «Høstmørke» er i form og innhold en annerledes spenningsroman.

Bokdetaljer

Forlag Adorsen.no

Utgivelsesår 2017

Format E-bok

ISBN13 9788269092714

EAN 9788269092714

Genre Krim

Språk Bokmål

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 2 0 0 1

Bokomtaler

Jeg fikk denne boka av forfatteren mot en ærlig anmeldelse. Jeg er alltid ærlig, men det er ikke bestandig like lett. Tro meg ...

Men ærlighet varer jo alltids lengst. Det er den filosofien jeg går etter.

Avisen Søkelyset får det travelt
Høstmørke er journalistkrim hvor avisen Søkelyset får uventet sak rett opp i hendene før alle de andre konkurrentene, og det helt tilfeldig. En av journalistene fra Søkelyset befinner seg nemlig i nabohytta til en svært kjent politiker som har seg en hyrdestund med sin elskerinne. Men et uforklarlig og brutalt drap skjer og elskerinnen søker tilflukt hos nabohytta, hvor Aslak Hoel befinner seg. Han får saken mildt sagt rett opp i hendene. Det gjør ham til den nye stjerna i Søkelyset, noe Thomas og Eva, som også er ansatte i samme avis, irriterte. De liker ikke hvordan avisen eller hvordan Hoel fremstiller saken på. Likevel er det ikke de som styrer hvordan ting blir fremstilt, og de har sine egne saker å jobbe med. Thomas blir kjent med Sara da han er på et oppdrag. Han møter Sara som haiker i veikanten. Han synes synd på jenta og gir henne skyss hele veien til Oslo. Ved en tilfeldighet møtes de igjen og bestemmer seg for å gi jenta et husrom siden hun ikke har med seg så mye penger, og hun har rømt hjemmefra. Hun får bo der mot at han gjør husarbeid og at de to deler på å lage middag. De går godt overens selv om både hun og Thomas er like mystiske og veldig forskjellige.

Dette er en krim med mange forskjellige perspektiver og aspekter. Jeg liker forskjellige perspektiver, og aspekter, men her ble det litt for mange aspekter, og ikke alle delene av boka var interessant å lese om. Syntes også at selve krimsaken ble for vanlig og noe man har lest om mange ganger før. Jeg krever heller ikke noe nyskapende hele tiden, men syntes alt i alt at denne boka ble for tungtrødd for meg, til tross for at den har et veldig flytende språk. Problemet for meg var at hverken plottet eller karakterene engasjerte meg noe særlig.

Tung og uengasjerende lesing
Det var ikke mye som fenget med boka, egentlig. Slet veldig med å komme meg gjennom den, for det ble for mye om hemmelig forelskelse mellom Thomas og denne arbeidskollegaen Eva, og interne konflikter blant flere kollegaer. Følte det var veldig lite om selve krimsakene. Det var i hvert fall den oppfatningen jeg fikk. Det føltes mer ut som å lese en roman enn enn krim. Spenningsmomentene uteble, dessverre.

Selv om jeg ikke likte Høstmørke, betyr det ikke at det er en dårlig bok. Det var bare ikke en bok for meg, og har sett den har fått mye ros, men det var bare ikke boka for meg denne gang. Det ble for mye om avstandsforelskelse og følelser for min smak. Jeg liker mer hardbarket og mørk krim. Jo mørkere, jo bedre.

Fra min blogg: I Bokhylla

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Slå på ring - kriminalroman" av Frode Eie Larsen
 • "Så ble det kaldt - kriminalroman" av Frode Eie Larsen
 • "Andre guder - du skal ikke ha andre guder enn meg" av Jørgen Brekke
 • "Tro meg når jeg lyver" av Ellen G. Simensen
 • "På overflaten flyter vannliljene - kriminalroman" av Frode Eie Larsen
 • "Dakota rød" av Lene Lauritsen Kjølner
 • "Krypdyrmemoarer - psykologisk thriller" av Silje O. Ulstein
 • "Djevelens giftering - kriminalroman" av Vidar Sundstøl
 • "Stella polaris" av Myriam H. Bjerkli
 • "Iskald - kriminalroman" av Agnes Lovise Matre
 • "Likblomsten" av Anne Mette Hancock
 • "Alle kan drepe - kriminalroman" av Jørgen Brekke
Alle bokanbefalinger for dette verket