Günther Prien er den mest kjente av alle de tyske ubåtkapteinene. Han vokste opp i fattige kår i mellomkrigstiden i Tyskland. Han valgte tidlig en karriere på sjøen, men på grunn av de harde tidene endte han på land i den tyske arbeidstjenesten. Han meldte seg for en kort periode inn i Hitlers NSDAP, men valgte å melde seg ut igjen da han startet sin militære karriere i den tyske marinen. I oktober 1939 snak han seg inn på havnen i den britiske marinebasen Scappa Flow og senket et av den britiske marinenes stoltheter: HMS Royal Oak. Dette er sett på som å være det mest dristige ubåtangrepet gjennomført under den andre verdenskrig. Günther Prien ble senere en av de ubåtkapteinene som senket flest allierte skip. Han gikk ned med sin ubåt, U-47, og hele dens mannskap den 7. mars 1941. Det er Günther prien som selv har skrevet boken.
Forlag Ares forlag
Utgivelsesår 2015
Serier Militærhistoriske klassikere (3) Militærhistorie
Genre Personlige beretninger
Omtalt tid 1939-1945
Omtalt person Günther Prien
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket4 bokelskere følger dette verket.