Historie og filosofi 1

av (forfatter), Bjørn Yngve Tollefsen (forfatter), Gry Cecilie Lund (forfatter) og Bård Løken (foto).

Cappelen Damm 2023 Slide bound

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Historie og filosofi 1 (LK20) følger den nye læreplan til fagfornyelsen. Læreboka åpner med et praktisk verktøy der elevene lærer å analysere tekstutdragene i form av modeller for kildekritikk og lesning av filosofiske tekster. Modellene gir elevene et verktøy for selv å utforske filosofiske og historiske spørsmål. Sentrale metoder og begreper i historiefaget og filosofifaget flettes også sammen med fagstoffet i hvert kapittel. Stoffet er i hovedsak presentert kronologisk, men det er også tematiske linjer som følges gjennom boka. Historie og filosofi 1 er delt inn i seks hovedkapitler: 1. Mennesket, myter og fortellinger 2. Antikken 3. Middelalderen 4. Renessansen 5. Opplysningstid – modernitetens fødsel 6. To store fortellinger om mening, identitet og motivasjon Historie og filosofi stimulerer elevene til undring og refleksjon, og på nettstedet får elevene anledning til å gå i dybden på relevante filosofiske og historiske spørsmål. Historie og filosofi 1 introduserer elevene for fortidens mennesker og tenkning og fremmer spørsmål som er relevant i vår egen samtid. Elevene bringes tett på fortiden gjennom et rikt utvalg av kildetekstutdrag underveis i hvert kapittel med spørsmål i tråd med fagets kjerneelementer, tverrfaglige temaer og kompetansemål. Oppgavestoffet i Historie og filosofi 1 består i hovedsak av utvidende oppgaver som inviterer til utforsking og refleksjon. Oppgavene tar ofte utgangspunkt i kjerneelementer og tverrfaglige temaer. Til læreverket følger digitale ressurser til elev og lærer med læringsstier og oppgaver for videre fordypning, utforsking og aktualisering av faget. Med lisens får lærer støtte til undervisningen som forslag til årsplaner og vurdering. Nettstedet for elever har gratis innhold til hvert kapittel. Læreboka finnes også i digtal utgave.

Utgivelsesår 2023

Format Slide bound

ISBN13 9788202740658

EAN 9788202740658

Jeg bruker denne boka i programfaget historie og filosofi 1. Det er mye god informasjon i boka, og jeg har ikke noe å si på kvaliteten sånn sett. Det jeg vil kommentere på er hvor elendig upassende den er for 18 åringer som kun har lyst til å lære seg pensum og få god karakter i faget. Det kommer aldri en god kort innledning på delkapitlene, så man må lese 3-4 sider før man forstår hva det i det hele tatt er snakk om, noe som er utrolig frustrerende når man før en prøve bare tenker "men hva er Hellenisme egentlig??". Jeg sitter ofte sånn før prøver, fordi det i begynnelsen av delkapittelet ikke blir forklart.

Hvis du vurderer å ta Historie og Filosofi 1; se på boka først. Les de første sidene, les noen sider i begynnelsen av et annet kapittel og spør deg selv "Vil jeg bruke et år på over 400 sider med dette?"

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

• "Sangen om Odyssevs - (Odysseen)" av Homer
  • "Et dukkehjem" av Henrik Ibsen
  • "Den gamle mannen og havet" av Ernest Hemingway
  • "Forbrytelse og straff" av Fjodor M. Dostojevskij
  • "Fuglane - roman" av Tarjei Vesaas
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver