Haukene

av (forfatter).

Aschehoug 2009 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 3.42 (19 terningkast.)

46 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Mariangela Nielsen, forsker ved NUPI og ekspert på nordområdene, advarer Statsministerens kontor om Norges nye og utsatte posisjon som vestens viktigste oljeland. Snart blir hun overvåket og forfulgt av farlige, ukjente menn. Afghanistan-veteranen Martin Mæle i Forsvarets Spesialkommando (FSK) får i oppdrag å samarbeide med CIA om å finne en forsvunnet prosjektleder ved Kongsberg våpenfabrikk, som har vært en nøkkelperson i utviklingen av en ny topphemmelig missilteknologi for USA. Mæle og Nielsen blir brikker i det storpolitiske spillet, og deres skjebnefellesskap bringer dem sammen i en kamp mot et nettverk av motstandere i politikk, næringsliv og organisert kriminalitet. Dette er den første romanen med Mariangela Nielsen.

Omtale fra forlaget

Et funn på Svalbard gjør at Norge blir hovedleverandør av fossilt brennstoff til Vesten. Samtidig advarer forsker ved NUPI og ekspert på nordområdene, Mariangela Nielsen, Statsministerens kontor om at Norges nyvunne posisjon er sårbar i det nye geopolitiske klimaet. Snart blir hun overvåket og forfulgt av ukjente menn. Tidligere oberstløytnant i Forsvarets Spesialkommando, Martin Mæle, får i oppdrag å samarbeide med CIA for å finne en forsvunnet prosjektleder ved Kongsberg Våpenfabrikk. Mannen var en nøkkelperson i utviklingen av topphemmelig missilteknologi for USA. Men jo nærmere Martin Mæle og Mariangela kommer sannheten, desto større fare befinner de seg i.

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2009

Format Innbundet

ISBN13 9788203195662

EAN 9788203195662

Genre Thriller Agenter og spioner

Omtalt sted Oslo Amsterdam

Språk Bokmål

Sider 382

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 3 9 1 5 1

Bokomtaler

Har lest de fire første kriminalromanene til Stein Morten Lier. Catch som kom i 2004, var hans første kriminalroman og jeg synes hittil den har vært blant hans aller beste. Dette jeg nå har lest var sørgelige greier. "Haukene" hadde absolutt et bra innlagt "plott" men utstrekningen av det hele og alle gjentagelsene samt et dårlig fantasifullt språk ga meg en skikkelig nedtur. Hadde det ikke vært for at jeg er så prinsippfast at jeg ikke skal avbryte en bok, så hadde jeg nok avbrutt denne. Tenkte jeg nå skulle begynne på "Bunnen av himmelen", men det får nok bli en stund til! Det hadde nok hjulpet at det overlates litt mer til lesernes fantasi! Stein Morten Lier, du kan bedre!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "De gode søstrene" av Leif Davidsen
 • "Øye for øye - thriller" av Stein Morten Lier
 • "Himmelens vinder" av Jack Higgins
 • "Den troskyldige russer" av Leif Davidsen
 • "Bunnen av himmelen - thriller" av Stein Morten Lier
 • "Alle katter grå" av Craig Thomas
 • "En rose før døden" av Reginald Hill
 • "Rødt regn - kriminalroman" av Pål Gerhard Olsen
 • "Isfront" av Colin Forbes
 • "Mafiya - thriller" av Stein Morten Lier
 • "Kodeknekker" av Alistair MacLean
 • "Catch - thriller" av Stein Morten Lier
Alle bokanbefalinger for dette verket