Omtale fra forlaget
Det er mange veier til målet om å få barn til å skrive og lese godt. Et middel som brukes alt for sjelden er grøsseren. Siden årtusenskiftet har grøssersjangeren blomstret i barne- og ungdomslitteraturen, og alle de store norske forlagene har i dag sin egen grøsserserie for barn. Seriene har store leserskarer, og barn tar ofte sjangeren i bruk når de skriver fortellinger i skolens regi. Men blir sjangerens potensiale utnyttet? En dyp fascinasjon for barns fantastiske, grusomme tekster er utgangspunktet for denne boka, som er det første større arbeidet på norsk som tar for seg barnevarianten av grøsseren. Forfatteren forklarer hva som gjør barn redde og hvorfor de tiltrekkes av skrekkfiksjon. Hun presenterer også ulike typer skrekkfiksjon og gir en kort oversikt over grøsserens historie. Slik forstår leseren hvilket landskap barnas skrekkhistorier skriver seg inn i. Boka byr på en oversikt over dagens norske skrekkfiksjon for barn opp til 13 år, og instruktive analyser av enkeltverk. Boka gir også analyser av en rekke grøssere laget av barn, både muntlige og skriftlige, og gir læreren godt grunnlag for å jobbe konstruktivt med sjangeren slik at fortelleteknikk, fantasi, lese- og skriveglede får blomstre. Boka henvender seg til litteraturinteresserte, studenter og lærere som ønsker å forstå sin samtids litteratur.
Forlag Universitetsforlaget
Utgivelsesår 2015
Format Heftet
ISBN13 9788215023397
EAN 9788215023397
Språk Bokmål
Sider 187
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketHer kommer jeg til å samle bøker som jeg har lest og som jeg skal lese, og som (som jeg tror) er relevante for skolebibliotekarbeidet. Lista skal fungere som en referanseliste/huskeliste og forhåpentligvis gjøre mitt fundament som skolebibliotekar enda mer solid.
Boktips mottas med takknemmelighet!