Forfatteren hevder at globaliseringen i dag ikke fungerer. Han sier at Vesten gjennom Det internasjonale pengefondet og Verdens handelsorganisasjon har gjort alvorlige feil i måten den har drevet fram privatiseringen, liberaliseringen og stabiliseringen på. Mange land i den tredje verden og tidligere kommuniststater har fått det verre i dag enn de hadde det før ved å følge Vestens råd. Forfatteren konfronterer leseren med de ofte problematiske realitetene i verden, og forklarer hva han mener vi kan overlate til markedet, og hva myndighetene må ta ansvar for. Har register.
Forlag Allen Lane
Utgivelsesår 2002