Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Forfatteren tar opp mattradisjoner fra steinalder til i dag, verden rundt. Han viser i hvilken grad maten er tilstede i alle sammenhenger i menneskelivet og samfunnslivet. Maten spiller en rolle i barneoppdragelse og kjærlighetsliv, den er en politisk faktor i torskekriger og kornboikotter, den er et statussymbol i den rike verden og det eneste nødvendige for de sultende. Boka har eksempler på gamle og ukjente oppskrifter fra Kina og Rom, fra kalifenes Bagdad og Ludvigenes Paris, fra renessansens Italia og fra Victoriatidens England. Har kilder og oppskrifts- og stikkordregister.
Omtale fra forlaget
Forfatteren tar opp mattradisjoner fra steinalder til i dag, verden rundt. Han viser i hvilken grad maten er tilstede i alle sammenhenger i menneskelivet og samfunnslivet. Maten spiller en rolle i barneoppdragelse og kjærlighetsliv, den er en politisk faktor i torskekriger og kornboikotter, den er et statussymbol i den rike verden og det eneste nødvendige for de sultende. Boka har eksempler på gamle og ukjente oppskrifter fra Kina og Rom, fra kalifenes Bagdad og Ludvigenes Paris, fra renessansens Italia og fra Victoriatidens England. Har kilder og oppskrifts- og stikkordregister.
Forlag Aschehoug
Utgivelsesår 1986
Format Innbundet
ISBN13 9788203152924
EAN 9788203152924
Språk Bokmål
Sider 379
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket31 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verketfødt den 15. juli 1941 i Halden
Wikipedia
En mangeårig kringkastingsmann og forfatter
Notaker kan og regnes blant våre store Ibsen-kjennere.
Notaker skrev også forordet til faksimileutgaven 1993; Huusholdnings-bog indrettet efter den almindelige Brug i Norske Huusholdninger av Maren Elisabeth Bang (førsteutgave utgitt 1831)