Fugl

av (forfatter) og Lisa Aisato (illustratør).

Gyldendal 2013 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.35 (52 terningkast.)

124 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2013

Format Innbundet

ISBN13 9788205444157

EAN 9788205444157

Språk Bokmål

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

25 21 5 1 0 0

Bokomtaler

Da jeg så denne blant nyhetene fra Gyldendal var jeg solgt bare ved å se på omslaget. Man skal ikke skue hunden på hårene også videre, men her var innholdet akkurat like fint som utsiden gav inntrykk av. For en fantastisk nydelig bildebok!

Den rødhårede jenta i Fugl ønsker seg bare en ting: hun vil fly. Hun klatrer opp i trær og ser på fuglene, og ønsker hun var en av dem. En dag spør hun om hun kan få være med dem, og de kikker nysgjerrig på henne og spør om hun kan fly. Jenta svarer at hun tror ikke det, og fuglene svarer at hun nok er for tung til at de kan bære henne. Hadde hun bare lignet en fugl og hatt vinger. Jenta har et mer eller mindre umulig prosjekt foran seg, men om man ønsker seg noe nok, så…

Det er så uendelig mye som ligger mellom linjene i denne boka. La det være sagt at Lisa Aisato er en fabelaktig kunstner. SE PÅ de illustrasjonene, da. Hver eneste side er et kunstverk og en sann fryd for øyet. Jeg blar igjennom den gang på gang og lar meg forføre av talentet hennes. Og da er det nesten for godt til å være sant at fortellingen er så nydelig som den er, også.

Tolkningsmulighetene er nok mange i Fugl. Den er litt melankolsk, jeg tenker at jenta ikke helt passer inn i sin egen art. Hun er rett og slett litt ensom blant menneskene (med unntak av besteforeldrene), men blant fuglene utfolder hun seg. I så stor grad at hun ønsker å bli en av dem.

skriv bildebeskrivelse her

Handlingen er enkel, men ekstremt effektiv i kombinasjon med de fantastiske illustrasjonene. Jeg finner ikke en eneste ting jeg ikke likte med denne lille boka, og jeg har bladd i den mange ganger siden jeg leste den første gangen. Jeg kan ikke annet enn å anbefale den helhjertet, for den er så nydelig. Den snakker rett til hjertet mitt, og gjør seg garantert minst like godt for voksne som den gjør seg for barn. Den handler om drømmer, om umulige prosjekter, om målrettethet, om å ikke passe inn på et sted – men å passe helt inn på et annet, om kjærlighet, om familie, om… alt. Så godt som, i allefall. Tolkningsmulighetene er såpass mange at dette er en mer eller mindre utømmelig bok. Du mååå lese den. Nå.

Denne omtalen ble først publisert på bloggen min, og jeg har fått boka av forlaget i bytte mot en ærlig anmeldelse.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Tristvakkert. Om frihetslengsel? Pubertet? Å trenge noe mer? Mange tolkningsmuligheter, men jeg ser ei ung jente som må vente på styrken sin for å få det hun har behov for. Må teste denne på noen unger i 10-13-årsalderen, tror jeg.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Fantastiske illustrasjoner i denne litt rare og triste historien. En liten jente ønsker over alt på jord å bli en fugl så hun kan fly bort sammen med de andre fuglene i treet. Foreløpig synes ikke 3-åringen at det er noe som helst rart med det og det er dette som gjør boken så god. Jeg tror den kan gi noe til så mange aldersgrupper og bildene i seg selv er nok til å gi deg en stor opplevelse. 3-åringen hjemme blir også oppslukt av tegningene og historien gir henne noe for den er ganske rett frem til tross for alle tolkningsmulighetene den kan ha.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her er min anmeldelse av "Fugl" (ekstern lenke)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nydelig bildebarnebok . Vakre bilder og søt tekst. Om ei jente som vil bli fugl. Om lengsel, håp, drømmer som kan bli oppfyllt. Du lan lese mer i blogginnlegget mott HER

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Gutt 3 år (med mor) har lest og likt disse bøkene


Godt sagt! (1) Varsle Svar

To ganger i året gjennomfører Vest-Agder fylkesbibliotek og Kristiansand folkebibliotek barnebokmøter for bibliotekansatte i fylket. Deltagerne bidrar med dette til å holde seg selv og de andre deltagerne oppdatert når det gjelder barne- og ungdomslitteratur.
Gå til bloggen Vest-Agder leser barnebøker: http://barnebokmote.blogspot.no


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sønnen vår har blitt litt av en bokorm, til mors store stolhet!
Det blir stadig flere turer til vårt lokale bibliotek hvor vi låner hauger med bøker, og dagen er ikke komplett uten en bok eller to på kvelden!

Her er et knippe av hans absolutte favoritter etter fylte 2 år.
Håper dette kan være til glede og inspirasjon :)


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Redd" av Kaia Brænne
 • "Pøbler i pels og pyjamas" av Ingvild Bjerkeland
 • "Det var ikke jeg! sa Robinhund" av Alice Lima de Faria
 • "D for tiger" av Lene Ask
 • "Bæ, bæ, lure lam" av Mark Sommerset
 • "Den svarte hunden" av Levi Pinfold
 • "Det svarte pianoet" av Gaute Heivoll
 • "Sommerregler" av Shaun Tan
 • "Venner" av Trond Brænne
 • "Elefanten Tommy" av Øystein Runde
 • "Vampyrlus!" av Selma Lønning Aarø
 • "En fisk til Luna" av Lisa Aisato
Alle bokanbefalinger for dette verket