Polarforsker, eventyrer, professor, sportsmann, skipionér, oppfinner, forfatter og nobelprisvinner. Få nordmenn, om noen, har levd et mer allsidig og begivenhetsrikt liv enn Fridtjof Nansen, som med sin aktive rolle i forskning, samfunnsdebatt, humanitært arbeid og politikk for lengst har oppnådd en nesten mytisk posisjon i vår bevissthet. Med psykologisk innsikt beskriver Huntford Nansens oppvekst, familieforhold og utvikling på det personlige plan. Ekspedisjonslederen i Arktisk har en sentral plass, men vi møter også kulturpersonligheten, menneskerettighetsforkjemperen og forskeren. Likeledes får hans politiske og humanitære innsats bred og utførlig omtale. Huntfords skildring av Nansen er en biografisk bragd, med tett og poengtert dramatikk hele veien - og spennende som en roman. "Huntfords bok tar nå plassen som den ledende bok om Nansen på noe språk." Hans Fredrik Dahl, Dagbladet "Det er en fremragende bok [Huntford] nå har skrevet om vår nasjonalhelt." Yngvar Ustvedt, VG "Huntford har utvilsomt skrevet den hittil viktigste biografien om Nansen." Morten Strøksnes, Morgenbladet
Utgivelsesår 2010
ISBN13 9788203213588