Nordmennene reiser seg i et blodig opprør mot kong Kristians vasaller. Under kampen som følger står plutselig Magnus Maar og hans trofaste følgesvenn Endre ansikt til ansikt med von Litzens hustru, den vakre Maria. De har valget mellom å ta livet av henne, eller å ta henne med seg.
Forlag Bladkompaniet
Utgivelsesår 1981
Serie Margit Sandemo-serien (3)
Genre Romantikk Historisk litteratur Spenning
Omtalt tid 1400-tallet
Omtalt sted Norge
Eventyrbok - spennende reise der vi følger Fyrstinne Maria av Brantenberg, og hennes venner Magnus Maar og hans trofaste Endre i Svartjordet. Magnus har sett seg ut å bli den fremtidige kongen av Norge, med Maria ved sin side - men Maria endrer syn på det meste i løpet av entyret - og en kjærlighet vokser frem mellom henne og bondesønnen Endre.