Forlag Penguin
Utgivelsesår 2007
Format Paperback
Talebs omtale av aksjemeglere og økonomer gir assosiasjoner til fortidens yppersteprester, som baserte sine spådommer mer eller mindre på tilfeldigheter og intuisjon.
Boken avkler prestene, og i tillegg gis det forklaring på hvorfor vi er biologisk forankret til å tro på spådommene. Her vises det blandt annet til Daniel Kanemanns atferdsforskning, se boken "Thinking fast and slow".
I tillegg til at boken er lett tilgjengelig og godt skrevet, har den også en viss relevans i dag (2015), når avisene er fulle av diverse spesialister med økonomisk bakgrunn, som skal spå om den økonomiske utviklingen.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketThe wise man listen to meaning; the fool only gets the noise.
Loyalty to ideas is not a good thing for traders scientists - or anyone.
To conclude, exstreme empiricism, competitiveness, and an absence of logical structure to one`s inference can be a quite explosive combination.