Flyktningen

Aksel Sandemose - en biografi

av (forfatter).

Aschehoug 2004 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.25 (8 terningkast.)

35 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Det sentrale spørsmålet i denne biografien er: Hvordan er sammenhengen mellom Aksel Sandemoses intense, rastløse liv og forfatterskap. Hele hans forfatterskap, med verker som En flyktning krysser sitt spor, Vi pynter oss med horn, Det svundne er en drøm og Varulven blir nylest og tolket. Forfatteren forteller samtidig den usminkede sannheten om sin far, og beveger seg fra det nære personlige til nådeløse avsløringer. Har tidstavle og navneregister.

Omtale fra forlaget

Denne biografien om den myteomspunne forfatteren er skrevet av hans sønn. Skildringen av faren gir et bilde av en kunstner som prøvde ut nattsidene, galskapen og de mørke kreftene i menneskesinnet for å kunne dikte. Hans familieliv eksisterte i spenning med bohemvanene, han hadde barn med flere kvinner, og hans privatøkonomi var anstrengt. Med nye historiske og biografiske fakta og nylesning av Sandemoses diktning, belyses flyktningmyten i farens liv og verk - at han som ung sjømann og tømmerhogger i Canada skulle ha tatt livet av en rival. Aksel Sandemose skriver om - omskriver - fortiden, og han flykter fra barndommen og uløste homofile og pedofile konflikter i dypet av personligheten.

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2004

Format Innbundet

ISBN13 9788203188251

EAN 9788203188251

Omtalt person Aksel Sandemose

Språk Bokmål

Sider 677

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

2 6 0 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Andre utgaver