Fjellmus

av (forfatter) og Nina Martins (illustratør).

Aschehoug & Co 1972 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (1 terningkast.)

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug & Co

Utgivelsesår 1972

Format Innbundet

Språk Norsk

Sider 114

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 0 0 0 0

Bokomtaler

Etter noen hundre sider med høyst alderdommelig Dostojevskij-oversettelse møtte jeg (lese)veggen. Behovet for enkelt språk og snill humor ble akutt. Et søk i "skal lese"-hylla brakte for dagen denne perlen fra barndommen, som jeg reddet fra bibliotekets utrenskinger for ei tid siden.

Det ble et hjertelig gjensyn med skikkelsene jeg hadde så stor glede av for seksti år siden eller mer! Språket (utgitt i 1907!) er saktens vel så alderdommelig som hos Dostojevskij , men så befriende folkelig likevel. Barnebøkene til Barbra Ring er morsomme, usentimentale og velsignet fri for moralismen som ofte preget barnelitteraturen i "gamle dager". Jeg har hatt ei av de triveligste lesestundene på lenge! Av rein gjensynsglede flesker jeg til med en femmer.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Så gled toget bort fra stasjonen, og Fjellmus begynte å interessere seg for sine medreisende. I kupéen satt bare to damer som leste i røde bøker og snakket noe som Fjellmus ikke skjønte. Men ved en stasjon fikk hun se landhandleren fra bygden hjemme. Straks ropte hun ut av vinduet:
"Sjuarn. Kom og hjelp meg å flytte inn til deg."
En grå, alvorlig mann kom og tok sakene hennes, og resten av veien stod ikke munnen på Fjellmusen. En gang iblant så det nesten ut som om den grå mannen ville ha smilt hvis han hadde kunnet. Han snakket ikke, bare hørte.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket