Fangstmann på Svalbard

ett år på 80° nord

av (forfatter) og Jarle M. Vadder (illustratør).

Tun 2008 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 6.00 (2 terningkast.)

6 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Forfatteren beskriver her hvordan han tilbrakte sesongen 1992-1993 som fangstmann på Svalbard. Hans eneste selskaå var fem hunder, og han forteller han om det å takle mørketid, uvær, kulde, isbjørn, seljakt, fjellrevfangst, isolasjon og primitive forhold.

Omtale fra forlaget

Med fem hunder som eneste selskap tilbrakte Jarle M. Vadder ett år på Svalbard. Hovedbasen var en helt isolert hytte i Mushamna, på 80 grader nordlig bredde. Uten erfaring med verken ekstremklima eller hunder tok han utfordringen på strak arm, og dagboken hans er en spennende beretning om å takle mørketid, uvær, kulde, isbjørn, seljakt, fjellrevfangst, isolasjon og primitive forhold. Dette er også en beretning om de "små gleder": Sterke bånd mellom hund og menneske, lykken ved å være varm og mett og gleden over å kunne nyte det tøffe, men uhyre vakre landskapet.

Bokdetaljer

Forlag Tun

Utgivelsesår 2008

Format Innbundet

ISBN13 9788252931877

EAN 9788252931877

Omtalt sted Svalbard

Språk Bokmål

Sider 348

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

2 0 0 0 0 0

Bokomtaler

Det er VELDIG sjelden at jeg blir trist fordi at jeg nærmer meg siste siden i en bok, men det gjorde jeg i denne boken, etter å ha fulgt Jarle M. Vadder og de 5 hundene hans gjennom et helt år i Mushamna på Svalbard.....

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne boka er å anbefale for de som drømmer om å leve i pakt med naturen men som aldri får realisert drømmen.jeg har lest den to ganger med 10 års mellomrom. Anbefales.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker jeg har lest i 2016


Godt sagt! (0) Varsle Svar