Omtale fra forlaget
Eva Joly er en av Europas mest kjente korrupsjonsjegere og var i vår De Grønnes presidentkandidat i Frankrike. Hva skjedde da Eva Joly gikk fra å være Frankrike mest fryktede dommer til å bli et mobbeobjekt som politiker? Boka går tett på Frankrikes mest kjente nordmann. Den forteller historien om en kvinne som er for fransk for Norge, og for norsk for Frankrike. Leseren får innblikk i det politiske Frankrike og de kompliserte sakene hun etterforsket. Og vi blir kjent med dem som hater henne. Dem hun har satt bak lås og slå. Erik Aasheim har jobbet som journalist i 25 år. Siden 2004 har han vært bosatt i Paris. Forfatteren er den norske journalisten som har fulgt Joly tettest etter at hun flyttet tilbake til Paris fra Norge.
Forlag Kagge
Utgivelsesår 2012
Format Innbundet
ISBN13 9788248911937
EAN 9788248911937
Omtalt person Eva Joly
Språk Bokmål
Sider 257
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Spennende bok. Nesten som en triller. For de som ikke har lest så mye om Eva Joly så er denne boken en flott innføring i hennes arbeide mot korrupsjon, men også mye bakgrunnsinformasjon om fransk politikk og Jolys klassereise fra Grünerløkka til hun blir presidentkandidat i Frankrike.
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketForan henne satt 15 menn i mørke dresser. Under en kryssild av spørsmål måtte hun holde hodet kaldt. Først kom det et spørsmål om den psykiske pasientreformen og så et om skilsmisse. Så kom overraskelsen:
"Hva representerer kysset for Dem?"
"Et uttrykk for følelser", sa Eva Joly.
"Å, har De ikke hørt om Rodin?"
"Har De ikke hørt om Rodins elev Vigeland og hans livssyklus?" sa hun, og juryen ble svar skyldig, men fortsatte:
"Hva er en mannssjåvinist?"
"En utdødende rase", sa hun.
Den mannlige juryen ble sjarmert av Eva Jolys skarpe tunge.
Eva Joly ble statsadvokat i Orléans, der Jeanne D'Arc er byens heltinne etter at hun 8. mai 1429 klarte å drive ut engelskmennene som hadde okkupert byen. Som 19-åring ble hun brent på bålet for hekseri og for å ha brukt mannsklær. I Orléans tredde også Joly inn i en mannsdominert, konservativ verden. Men det gikk ennå noen år før den franske finanseliten begynt å drømme om å brenne henne på bålet.
8 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket