"På sporet av den tapte tid" er en av litteraturhistoriens største klassikere - et verk hvor Marcel Proust ønsket at leseren skulle kunne «lese seg selv». En sommer med Proust, er også en invitasjon til leseren om å gå i dybden av seg selv, nettopp ved å tilbringe sommeren i møte med Marcel Prousts litterære univers. Forfatterne av denne lille boken - som på hver sin måte viser vei inn i "På sporet av den tapte tid" - er alle anerkjente forfattere som har tilbrakt deler av sine liv til å studere Prousts mesterverk; med stor beundring for verket skriver de om sine personlige møter med de grunnleggende spørsmålene som romanen stiller: Hva er kjærlighet? Er det mulig å fastholde fortiden? Er det i det hele tatt mulig å kjenne et annet menneske?
"En sommer med Proust" er oppfølgeren til den internasjonale bestselgeren "En sommer med Montaigne", som ble både en kritiker- og publikumsfavoritt da den kom ut i Norge sommeren 2015; begge var opprinnelig oppført som radiofølje.tonger på den franske radio.kanalen France Inter.
Forlag Solum
Utgivelsesår 2016
ISBN13 9788256019113
EAN 9788256019113
Omtalt person Marcel Proust
Leste denne nærmest for å sjekke om jeg kan våge meg på På sporet av den tapte tid - og det tror jeg sannelig jeg kan.
Fantastisk bok for dem som alt har lest Proust - og en inspirasjon tror jeg for dem som kan tenke seg å lese ham. Åtte forfattere har skrevet fem korte kapitler hver om personer og temaer vi finner i På sporet av den tapte tid. Hver artikkel har dessuten treffende og fyldige sitater fra romanen i Anne-Lisa Amadous norske oversettelse. Her ble jeg minnet om sider ved boka jeg husker, men i også om slikt som jeg enten har glemt eller oversett.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketUansett hvor mye vi anstrenger oss for å frigjøre oss fra kjærligheten, opphører ikke lidelsen før vi selv slutter å elske (Nicolas Grimaldi).
Botemidlet mot døden er å finne i øyeblikkets evighet, ikke i en usikker tro på et liv etter dette (Raphaël Enthoven).