En bok om oppvekst

samfunnsfag for førskolelærere

av (forfatter) og Mette Vaagan Slåtten (forfatter).

Fagbokforlaget 2006 Heftet

3 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Forfatterne tar opp ulike samfunnsfaglige temaer med særlig betydning for førskolelærere, og viktige oppvekstarenaer som familie, barnehage og skole er sentrale i boka. Viktige utfordringer det moderne samfunnet skaper, både for førskolelæreren og den offentlige oppvekstpolitikken, blir tydeliggjort. Stoffet i denne utgaven er revidert og oppdatert i forhold til nye rammeplaner for barnehager og førskolelærerutdanningen, samt den nye barnehageloven. I tillegg er boken utvidet med ett kapittel om barnehagen som organisasjon, og ett kapittel om ledelse i barnehagen. Har sammendrag, spørsmål og oppgaver etter hvert kapittel, litteraturliste og register.

Omtale fra forlaget

Denne boka tar for seg sentrale temaer innenfor samfunnsfag i førskolelærerutdanningen, og hovedfokus er barns oppvekst. Endringer i barns oppvekstkår og samfunnet generelt stiller både barn, foreldre og førskolelærere overfor nye problemstillinger og utfordringer. Andre utgave av boka er revidert på bakgrunn av ny lov om barnehager, ny rammeplan for førskolelærerutdanning og ny rammeplan for barnehagen. Boka er også oppdatert ut fra nyere forskning og statistikk. Forfatterne viser hvordan barns sosiale bakgrunn, kjønn og etnisitet kan skape store ulikheter i barns oppvekstkår, og at ulikheter ofte blir reprodusert. Andre viktige temaer er barn og medier, hvordan familien som institusjon har endret karakter, og barnehagens plass i velferdsstaten. Et eget lovkapittel ser nærmere på utviklingen med hensyn til barns rettigheter og viser til utfordringer førskolelærere står overfor. Siden forrige bok kom ut, er den nye barnehagereformen iverksatt, og boka belyser denne i et systemkritisk perspektiv. Det siste kapitlet i boka tar opp temaet profesjon og diskuterer blant annet førskolelærerprofesjonens status etter den nye barnehageloven. Denne reviderte utgaven er utvidet med to nye kapitler som omhandler barnehagen som organisasjon og ledelse i barnehagen, temaer som er sterkere vektlagt i den nye rammeplanen for førskolelærerutdanning. Her presenteres generell teori rundt organisasjon og ledelse, men knyttet opp mot barnehagen og belyst ut fra senere års omstillinger i kommunene. Ann Kristin Larsen og Mette Vaagan Slåtten arbeider som høgskolelektorer i samfunnsfag ved førskolelærerutdanningen på Høgskolen i Oslo.

Bokdetaljer

Forlag Fagbokforlaget

Utgivelsesår 2006

Format Heftet

ISBN13 9788245003888

EAN 9788245003888

Omtalt sted Norge

Språk Bokmål

Sider 350

Utgave 2

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

3 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket

Andre utgaver