Boken handler om det flerkulturelle Norge. Her er blant annet fortellingen om attentatforsøket mot William Nygaard, forfallet i et idrettslag i Drammen, voldelige gjenger og den kommende innvandrerrevolusjonen i norsk toppfotball. Forfatteren trekker frem egne opplevelser og knytter de sammen med forskning og storpolitiske hendelser.
Hva har Nokas-raneren Metkel Betew og fotballstjernen John Carew til felles? De er begge innbyggere i Ekstremistan - en flerkulturell virkelighet som utfordrer grunnpilarene i det sosialdemokratiske Norge. I Ekstremistan blir kriminaliteten grovere, de religiøse fundamentalistene flere - samtidig som idrett, underholdning og forskning blir bedre. På karakteristisk vis trekker Aslak Nore veksler på sine opphold og reiser rundt om i verden og fletter det elegant sammen med virkeligheten i det multikulturelle Norge. "Ekstremistan" er en energisk og grunnleggende optimistisk bok og en fornyelse av debatten om det flerkulturelle Norge.
Utgivelsesår 2009
ISBN13 9788203291814