Forfatteren er journalist og har bodd i Afghanistan i perioden 2007-2010. Her forteller han om sitt syn på krigen i Afghanistan og den norske deltagelsen der.
Anders Sømme Hammer har som eneste norske journalist bodd i Afghanistan siden 2007 og dekket konflikten derfra. Da han flyttet til landet, trodde han dette kunne være den gode krigen. Den som skaper fred. Han tok feil. Tre år har gitt ham et enestående innblikk i realitetene. Han har sett sivilpersoner bli drept og opprøret vokse. Hammer kjenner seg ikke igjen i Forsvarets beskrivelser av krigen. Hans bok er historien om hvordan den norske krigføringen i Afghanistan er blitt en drømmekrig.
Utgivelsesår 2010
ISBN13 9788203292378
EAN 9788203292378
Omtalt sted Afghanistan
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketFremstillingen av den norske krigen i Afghanistan er ikke bygd på en løgn. Den er bygd på et velsmurt informasjonsmaskineri der alt går ut på å sette soldatene i et best mulig lys. Og forsterkes av et regjeringsapparat som stadig gjentar at de norske soldatene gjør en kjempe viktig jobb. Når feiltrinn og mislykkede militærstrategier ikke blir innsett eller innrømmet, kan vi regne med at de vil forplante seg videre, også til de kommende konflikter der norske soldater sendes. Forsvaret tegner et fordreid bilde av krigen. Det meste som ikke går bra, og usikkerhet rundt konsekvenser av kamper, fortrenges eller gjemmes bak vage formuleringer og henvisning til hemmelige undersøkelser. Forsvaret fremstiller krigen slik de skulle ønske den var. Som en drømmekrig.