Doktorens datter

av (forfatter).

Cappelen Damm 2015 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.17 (12 terningkast.)

25 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2015

Format Heftet

ISBN13 9788202481575

EAN 9788202481575

Serie Breidablikk (1)

Genre Romantikk Historisk litteratur

Omtalt tid 1800-tallet

Omtalt sted Steigen

Språk Bokmål

Sider 252

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

2 3 3 3 1 0

Bokomtaler

Boka kom som gratis "vedlegg" til en postsending fra en nettbutikk. Gratisbøker er i seg sjøl litt mistenkelig, men når boka først var kommet i hus, tok jeg fatt med friskt mot, av to grunner:
1) Handlingen var lagt til Engeløya i Steigen, et vakkert stykke nordnorsk natur, og
2) Såkalte "serier" har jeg ikke gitt meg i kast med tidligere. Nye sjangre er kanskje verd et forsøk, tenkte jeg vel.

Der tok jeg feil. Bortsett fra at replikkvekslingene i boka foregikk på en slags ubestemmelig nordlandsdialekt, kunne dette ha utspilt seg hvor som helst. Og serier skal jeg fortsatt holde meg unna. Såpeopera mellom to (bløte) permer. Lagt opp slik at ingen av de løse trådene i handlingen får noe feste - det må man vente med til neste bok, eller kanskje bok nr. 37. Jeg gremmes.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg synes alltid det er spennende å lese den første boka i en ny serie. Jeg har tidligere lest Havets datter av samme forfatter, den serien var sånn midt på treet etter min smak, så var spent på hvordan jeg ville like den første boka i serien Breidablikk. Jeg synes selve historien som blir fortalt er bra, og tror den kan bli ennå bedre i de fremtidige bøkene. Men denne boka manglet et eller annet, den klarte ikke helt å fenge meg og jeg følte ikke noe behov for å lese den fort for å få vite hva som skulle skje. Enkelte steder i boka er det også blitt byttet om på navnene på personene, som for eksempel en person som går til krambua og når hun kommer frem har det blitt til at det er søsteren hennes som er der og ikke hun som gikk dit. Sånne feil ødelegger også litt av leseopplevelsen. Det kan være litt feil å dømme en serie kun basert på den første boka, men for meg blir dette foreløpig den eneste boka jeg kommer til å lese av denne serien. Kanskje jeg finner på å ta opp igjen serien på et senere tidspunkt, men akkurat nå synes jeg det er flere andre serier som fenger meg mer. Terningkast 3.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Når du sitter med en bok av Trine Angelsen vet du at det er kvalitet du skal til å lese. Og Breidablikk holder det den lover: "Sterkt og vakkert fra Vestfjorden."
For historien om Bera er vakker, tragisk og frimodig. Hun er en fri sjel som blir kastet inn i et nytt liv. Du blir umiddelbart glad i folkene på Breidablikk. Og de to søstrene er svært så fornøyelige. Trines karakterer balanserer så fint mellom godt/vondt at de blir meget troverdige. Og Trines kjærlighet til dyr skinner i gjennom som en naturlig del av handlingen. Miljøet er så godt beskrevet at du føler at du puster samme luft som handlingen utspiller seg i.
Spenningen driver handlingen fremover samtidig som tråder legges ut. Jeg er svært spent på hva som skjer videre i Breidablikk. Her er det nok mye å glede seg til, og som vil fenge meg videre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Flammende fare" av Elin Brend Johansen
  • "Ingen vei tilbake" av Elin Brend Johansen
  • "Lengselens lenker" av Elin Brend Johansen
  • "Skyggen av en mistanke" av Elin Brend Johansen
  • "Skjebnetid" av Elin Brend Johansen
  • "Rettergangen" av Elin Brend Johansen
  • "Mot nye tider" av Elin Brend Johansen
  • "Følsomme sinn" av Elin Brend Johansen
  • "Bankende hjerter" av Elin Brend Johansen
  • "Kjærlighetens hjem" av Elin Brend Johansen
  • "Ung kjærlighet" av Elin Brend Johansen
  • "Hemmelige følelser" av Elin Brend Johansen
Alle bokanbefalinger for dette verket