Dinosauren Aladar vokser opp sammen med lemuraper på ei øy der det ikke finnes noen andre dinosaurer. En dag treffer en meteor jorda og utsletter lemurøya. Lemurene rømmer og møter en flokk dinosaurer som også er på flukt. Aladar blir begeistret over å møte noen av sin egen art, men han kommer på kant med dinosaurflokkens leder.
En lemurape finner et digert dinosauregg. Egget klekkes, ogut kommer dinosauren Aladar. Han vokser opp sammen med lemurene. Så skjer detnoe dramatisk : En meteor treffer jorden og utsletter lemurfamiliens øy.Lemurene rømmer og møter en flokk dinosaurer som også er på flukt. Aladar blir begeistret over å møte noen av sin egen art, ogsærlig betatt blir han av Neera. Men han kommer på kant med Krom, som erdinosaurflokkens ubestridte og nådeløse leder. Kron vil etterlate de svakestefor å redde flokken fra de fryktede karnotaurene. Dette står i sterk kontrasttil det Aladar har lært av sine venner lemurene om fellesskap og omtanke for desvakeste.
Forlag Egmont Hjemmets bokforl.
Utgivelsesår 2000
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket6 bokelskere følger dette verket.