Gjennom tekst og over 700 fotografier dekker boken viktige begivenheter mellom 1900 og 2000. Her finner man en blanding av politiske hendelser og utvikling innen vitenskap, teknologi, romfart, billedkunst, litteratur, musikk, teater, film, religion, filosofi, politikk, oppdagelsesreiser, krig, fred, sportsprestasjoner og vesentlige endringer i samfunnsliv og hverdag. Boken har i tillegg hundre korte biografier om menn og kvinner som har hatt stor innflytelse på samfunnsutviklingen på 1900-tallet. Har register.
Forlag Spektrum
Utgivelsesår 2006