Den tilsiktede smerten

en blindflekk i norsk kriminalpolitikk

av (forfatter).

Unipub forlag 2009 Heftet

8 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka analyserer hvordan straff behandles i Kriminalomsorgsmeldingen. Forfatteren mener at straffen er en blindflekk i kriminalpolitikken fordi utførelsen av straffen ikke blir omtalt i Kriminalomsorgsmeldingen, og fordi dette er noe man helst ikke snakker om. Boka argumenterer for at samfunnet har alt å vinne på å synliggjøre de tilsiktede smertene, både av hensyn til ofrene og lovbryter. Har litteraturliste.

Omtale fra forlaget

Straff er med hensikt å påføre andre smerte, men hvorfor er det ingen som diskuterer hva slags smerter den dømte skal lide og hvor intense de bør være? Med utgangspunkt i den helt ferske "Kriminalomsorgsmeldingen" (Stortingsmelding 37) som behandles i Stortinget i år, tar professor i idéhistorie Espen Schaanning i denne boka et oppgjør med den norske kriminalpolitikkens uvilje mot å tematisere den tilsiktede smerten. Den tilsiktede smerten er noe man helst ikke snakker om, og hvis man må snakke om den, så er det som regel gjennom omskrivninger og mindre belastende ord. Forfatteren peker på en rekke alvorlige konsekvenser av myndighetenes taushet, og argumenterer for at så vel offer som lovbryter kan ha mye å vinne på at den tilsiktede smerten blir synliggjort. Han foreslår å opprette en egen "smertekommisjon", som senere kan levere en "smertepåføringsmelding". Slik kunne man bidra til å bøte på en påtagelig mangel i norsk straffepolitikk. Espen Schaanning (f. 1955) er professor i idéhistorie ved Universitetet i Oslo. Blant hans tidligere bøker knyttet til straffefeltet kan nevnes Den onde vilje (1993/2002), Straff i det norske samfunnet (red.) (2002), Kampen om den forbryterske sjel (2002), Menneskelaboratoriet - Botsfengslets historie (2007) og Makt og viten (2007).

Bokdetaljer

Forlag Unipub forlag

Utgivelsesår 2009

Format Heftet

ISBN13 9788274774469

EAN 9788274774469

Omtalt sted Norge

Språk Bokmål

Sider 161

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

8 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket

Du vil kanskje også like

  • "Rosens navn" av Umberto Eco
  • "På vegne av venner - essay" av Kristopher Schau
  • "Sult - i original tekstversjon fra 1890" av Knut Hamsun
Alle bokanbefalinger for dette verket