En beinbit fra et menneske blir funnet i et fuglerede. Tretti år tidligere forsvant tvillingene Brodin på mystisk vis fra en lekeplass i det samme området. Den forhenværende FBI-agenten John Adderley kobles på saken.
I gata der tvillingene bodde tar spekulasjonene ny fart. Når en mann som har vært borte lenge vender tilbake, spres en ubehagelig stemning i nabolaget. Noe er i gjære.
Den tidligere FBI-agenten John Adderley - nå politietterforsker i Karlstad - får den nyåpnede etterforskningen på sitt bord. Men han slites mellom ulike hensyn. Å ha ansvar for en mordetterforskning og samtidig ta hånd om sin niårige niese, setter ham på helt nye prøver.
Den tause fuglen er den tredje boka i serien om John Adderley - en pageturner som byr på halsbrekkende spenning og berører dypt. De varme menneskeportrettene og den godt sammenskrudde intrigen, gjør boka umulig å legge fra seg.
Forlag Kagge
Utgivelsesår 2023
Serie John Adderley (3)
Genre Agenter og spioner Politi og detektiver Krim
Liker disse forfatterne. Enkel og underholdende krim.
Det første jeg merket meg med denne boka var bruk av litt "pussige" ord og uttrykk her og der. Ord som ikke er særlig vanlig i det Norske språk. Etter hvert dukket det også opp regelrette skrivefeil som forlaget burde ha ryddet opp i. I min "låne bok" hadde tidligere lesere tatt skjea i egen hånd og rettet noen av dem med kulepenn!
Dette er jo bare pirk, men i begynnelsen lot jeg meg irritere såpass over dette, at jeg tenkte: Dette blir en 4-er, maks!
Men men. Så feil kan en jo ta... For, etter hvert som fortellingen skrider frem, tegnes et troverdig bilde av et småsamfunn med borgere av alla kategorier. To tilsynelatende vidt forskjellige saker; et gammelt dobbeltdrap/forsvinning av to unge gutter og et nåtidig drap på en av bygdas solide karer danner kjernen i fortellingen. Opplagte forklaringer og løsninger dukker stadig opp, men trass i dyktig etterforskning viser ingen løsning eller hypotese seg å stemme helt med fakta som sakte med sikkert hentes inn. Ingenting er helt som vi tror.
Spenningen stiger jevnt utover og for egen del er den lette irritasjon over Farteins oversettelse snart helt glemt.
Ofte synes jeg krim bøker taper seg på slutten, ved f.eks. overdreven og virkelighetsfjern dramatikk. Men ikke her. Slutten holder høy klasse og setter punktum for en ganske original fortelling med høyt spenningsnivå fra start til slutt.
Boka får en solid 5er fra meg.
Nå skal jeg på Deichmann å låne første bok i serien!
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket34 bokelskere følger dette verket.