Når Revemor og Revefar er ute på jakt, må revungene være alene ved hiet. De prøver å finne litt mat, men den minste reven er ikke så flink som de andre Hver gang han har fanget noe, kommer store Revebror og tar maten fra ham. Derfor drar han ut i skogen alene, til en gård der mennesker bor. Sulten som han er glemmer han alle advarsler. Han får tak i en høne, men levenet har vekket opp et av menneskene. Han har mange nifse opplevelser før han er hjemme igjen. Kanskje er han den minste reven, men jammen er han den modigste også.
Forlag Lydbokforlaget
Utgivelsesår 1991
Format Kassett
En blanding mellom realisme og eventyr som jeg ikke likte. Her tenker revene, greit nok, da har vi en eventyrsetting, men samtidig oppfører revene seg veldig realistisk (med tanke på hønsejakten).
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket9 bokelskere følger dette verket.