Den frosne fossen

av (forfatter) og Tor Edvin Dahl (oversetter).

Cappelen 2004 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.65 (20 terningkast.)

102 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Violet, Klaus og Sunny Baudelaire opplever mer enn nok is og kulde i denne boken, som handler om deres pinefulle ferd opp og ned en underlig og skremmende fjellkjede. Dette er den tiende boka om de foreldreløse Baudelaire-barna.

Omtale fra forlaget

De tre foreldreløse Baudelairebarna, Violet 14, Klaus 13 og lille Sunny med tennene, er kommet til Mortisfjellene. For første gang siden barna ble hjem- og foreldreløse etter den store brannen, har Grev Olaf klart å skille dem. Han tror at Violet og Klaus akte rett i døden da de rutsjet nedover den frosne fjellsiden, og nå er Sunny enearving til familieformuen og i Grevens varetekt, tror han. Men den oppfinnsomme Violet og den beleste Klaus gir seg aldri.


Det er kaldt i høyden og snømyggen er plagsom, men snøspeiderne gir dem hjelp, og innerst i hulen der de søker midlertidig tilflukt møter de en fremmed person som tar dem med opp gjennom en hemmelig gang inn i fjellet med kurs for et hovedkvarter som de ikke engang visste om virkelig fantes. Men de kommer for sent. Mannen med skjegg men ikke noe hår og kvinnen med hår men ikke noe skjegg, som begge utstråler en aura av ondskap, forteller at de har svidd av hele hovedkvarteret. Likevel er ikke alle spor slettet... Violet og Klaus blir forenet med Sunny, nettet snører seg rundt de onde, som blir løftet opp av dresserte, skrikende ørner, mens Baudelairebarna flykter nedover fjellsiden på en slede fra en brølende Grev Olaf.Kjære leser,


I likhet med håndtrykk, kjæledyr og rå gulrøtter er det mye som gjør seg best når det ikke er frossent. Dessverre opplever Violet, Klaus og Sunny Baudelaire mer enn nok is og kulde i denne tragiske boken, som handler om deres pinefulle ferd opp - og ned - en underlig og skremmende fjellkjede.


For å spare deg for ytterligere pinsler, ville det være best å ikke si noe om de mange ubehagelige detaljene i denne beretningen, og da tenker jeg spesielt på et hemmelig budskap, en slede, en forræderisk fallgrop, en sverm snømygg, en utspekulert skurk, en gruppe organiserte barn, en gryte med lokk og en overraskende overlevende fra en forferdelig brann.


Tragisk nok har jeg viet mitt liv til å etterforske og beskrive den sørgelige sagaen om de foreldreløse Baudelaire-barna. Det er ingen grunn til at du skal vie deg til tilsvarende sysler, så hvorfor ikke heller vie deg til en langt mer behagelig øvelse og la denne isnende boken skli ut av hendene dine og ned i en søppelkasse eller en bunnløs sjakt.


Med all mulig høyaktelse


Lemony Snicket


Bokdetaljer

Forlag Cappelen

Utgivelsesår 2004

Format Innbundet

ISBN13 9788202234294

EAN 9788202234294

Serie Den onde greven (10)

Genre Spenning

Språk Bokmål

Sider 232

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

4 8 6 1 1 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Den tolvte trussel" av Lemony Snicket
 • "Slutten" av Lemony Snicket
 • "Den grusomme grotten" av Lemony Snicket
 • "Tragedie på tivoli" av Lemony Snicket
 • "Det horrible hospitalet" av Lemony Snicket
 • "Den beksvarte byen" av Lemony Snicket
 • "Den skjulte sjakten" av Lemony Snicket
 • "Den skrekkelige skolen" av Lemony Snicket
 • "Den mystiske mølla" av Lemony Snicket
 • "Iglene i innsjøen" av Lemony Snicket
 • "Krypdyrkammeret" av Lemony Snicket
 • "En grufull begynnelse" av Lemony Snicket
Alle bokanbefalinger for dette verket