Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Boka er et oppgjør med den tradisjonelle marxismen, slik den har kommet til uttrykk i Sovjet og de østeuropeiske landene, og et oppgjør med vestlig radikal tenkning og politikk. Sosialismen er i dag mer enn noensinne erklært død, og de sosialistiske landenes svar har vist seg å være ugyldige. Men spørsmålene er fremdeles gyldige, framholder forfatteren. Disse spørsmålene blir tatt opp i denne boka. Har litteraturliste.
Omtale fra forlaget
Da Kjersti Ericsson i 1991 utga Den flerstemmige revolusjonen på Oktober forlag, ble den presentert slik: «Den flerstemmige revolusjonen er et oppgjør med den tradisjonelle marxismen slik den blant annet har kommet til uttrykk i Sovjet og de østeuropeiske landene, og et oppgjør med det en kan kalle den vestlige radikale tenkningen og politikken. Idag er sosialismen mer enn noen gang erklært død, og svarene de sosialistiske landene har gitt, har vist seg ugyldige. Men spørsmålene er fremdeles gyldige. Det er disse spørsmålene Kjersti Ericsson diskuterer i sin bok. I bunnen av Kjersti Ericssons argumentasjon ligger det en økologisk bevissthet og et kvinne-perspektiv som gjør Den flerstemmige revolusjonen til spennende og konstruktiv lesning.» Dette er også en grunn til at tidsskriftet Rødt! nå utgir boka på nytt. Kjersti Ericsson har skrevet et nytt forord til 2009-utgava. Kjersti Ericsson, født 1944 i Oslo er professor i kriminologi ved Universitetet i Oslo. Hun var leder av AKP fra 1984 til 1988. Hun har utgitt diktsamlinger, romaner, faglitteratur, politiske skrifter og bøker på flere språk. Søstre, Kamerater! (Røde Fane 1999) er oversatt til engelsk, spansk og tysk, og er fortsatt i salg. Denne og andre bøker kan kjøpes fra www.marxisme.no
Forlag Rødt!
Utgivelsesår 2009
Format Heftet
ISBN13 9788291778532
EAN 9788291778532
Språk Bokmål
Sider 193
Utgave 2
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket5 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket