Danske Enhedslisten har gått fra å slåss mot sperregrensa til å bli Skandinavias største venstreradikale suksess.
Hvordan har de klart det?
Bli med inn i partiets kulisser. Strategen Pelle føler seg som en opposisjonell fordi han mener at fornyelse ikke er et fy-ord. Den politiske superstjerna Johanne går fra å dumpe 200 kilo pasta på Finansdepartementets trapper, til å forhandle om statsbudsjettet i det samme bygget. Og Enhedslistens framtidshåp, Pernille, vil sette hardt mot hardt i møte med sosialdemokratene.
Dette er en politisk oppveksthistorie. Det er fortellingen om strategier, store drømmer, en extreme makeover, og om dilemmaet som hjemsøker så mange partier til venstre i politikken: Er det mulig å vokse uten å bevege seg til høyre og miste seg selv på veien?
Forlag Manifest
Utgivelsesår 2017
ISBN13 9788283420395
EAN 9788283420395
Serie Radikale bevegelser
Omtalt sted Danmark
Omtalt person Enhedslisten
Lesverdig analyse av veksten til partiet Enhedslisten i dansk politikk dei siste ti åra. Boka er ein pageturner, men blir noko overflatisk. Ho fokuserer mykje på strategien som ligg bak suksessen til Enhedslisten, men det politiske innhaldet og konfliktane i dansk politikk kjem for mykje i bakgrunnen etter denne lesaren sin smak.