Dei kallar meg berre Hugo

av (forfatter) og Lars Moa (oversetter).

Kapabel 2009 Innbundet

2 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

11 år gamle Hugo har et fryktelig mareritt om Ringeren Quasimodo. Dette er historien om det ulagelige navnet Hugo har fått, og om hvordan han og vennen hans, Ramn, ble de bitreste fiender. Dette er den første av fire bøker om unggutten Hugo.

Omtale fra forlaget

"Den natta hadde eg eit frykteleg mareritt. Eg drømte om Ringaren Quasimodo som sprang rundt oppe i kyrkjetårnet, krylrygga og krokbeint med stort, rufsete hår. I dei fryktelege spadehendene sine bar han Esmeralda som var heilt sanselaus. Rett før eg vakna, stod han øvst oppe i tårnet og såg redselsslegen utover kyrkjeplassen som låg ein stad langt, langt der nede, det var svimlande høgt å sjå ned. Opp imot han frå alle kantar storma sigøynarar og kongens menn og fremst av alle den grufulle Claude Frollo. Eg vakna vettskremt i det augeblikket da Quasimodo med Esmeralda i armane hoppa ut frå tårnet..." Kva har den 11 år gamle Hugo vori utsett for som får slike fæle mareritt? Dette er historia om det ulaglege namnet Hugo har fått, og om korleis han og vennen hans, Ramn, vart dei bitraste fiendar. Rakel Helmsdal, f. 1966 bur på Færøyane, "Dei kallar meg berre Hugo" er den første av fire bøker om ungguten Hugo. Ho har og skrive ei novellesamling for vaksne, og fire bøker i serien om "lille monster og Store Monster" saman med Áslaug Jónsdóttir og Kalle Güettler. Rakel Helmsdal arbeider òg med teater, ulike kulturprosjekt for unge, og som gartnar, bibliotekar og grafikar. Boka er omsett til nynorsk av Lars Moa MNO og passar for born i alderen 10 til 14.

Bokdetaljer

Forlag Kapabel

Utgivelsesår 2009

Format Innbundet

ISBN13 9788281630260

EAN 9788281630260

Språk Nynorsk

Sider 258

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

"Ingen lik er meir lik enn andre."

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

2 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket