Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Boka forteller historien til de arabisktalende deler av den islamske verden, fra islam oppstod på 600-tallet og frem til slutten av 1980-årene. Den forteller om dynastiers vekst og fall, om kriger, om menneskenes samfunn, om moral og politikk. Med kart, stamtavler, litteraturhenvisninger og ordliste.
Omtale fra forlaget
Selve hovedverket om den arabiske verden .; høyaktuell lesing for alle som ønsker å lære og forstå mer av dagens samfunn. De arabiske folks historie er et historisk kunnskapsverk om de landene der arabisk er hovedspråket og islam den mest utbredte religionen. Boken dekker perioden fra Muhammads liv på 600-tallet til slutten av det 21. århundre. Det er en historie om dynastiers vekst og fall, om kriger og maktkamp, men først og fremst om menneskenes samfunn: hyrden og kjøpmannen, den rike og den fattige, kvinne og mann, om poesi, arkitektur og kunst. Mest av alt handler det om ideer: den islamske teologi og filosofi, og læren om rett, moral og politikk. Albert Hourani (1915.;1993) var professor emeritus i moderne Midtøsten-historie ved universitetet i Oxford da han døde. Som sønn av velstående libanesiske kristne til hørte han selv en av den arabiske verdens minoriteter, uten at dette rokket ved hans ærbødighet overfor det arabiske og hans lojalitet overfor det muslimske. Andre verker av Hourani er Europe and Middle East (1980) og Islam in European Thought (1991). Det arabiske folks historie utkom første gang på norsk i 1994. "Eit klassisk oversiktsverk ... Med publiseringa av Albert Houranis bok har kunnskapen om den arabiske verda gjort eit langt sted fram på norsk." Klassekampen "Her er den nødvendige oversikten, her er kunnskapen, her er epokene ... alt er her, og boken kan trekkes ut av bokhyllen når som helst og brukes som oppslagsbok." Stavanger Aftenblad
Forlag Gyldendal
Utgivelsesår 2002
Format Heftet
ISBN13 9788205303645
EAN 9788205303645
Omtalt sted Arabiske halvøy
Språk Bokmål
Sider 573
Utgave 2
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket31 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket